Mixed training

Wat we belangrijk vinden om mee te geven is dat we niet geloven in een methode van trainen. We zien, vaak vanuit commercieel oogpunt, dat er veel trainingsmethoden worden aangeboden en vaak wordt er de exclusiviteit van benadrukt. Wij denken dat elke hond in combinatie met eigenaar (eigenaren) moet worden geschouwd om maatwerk te kunnen leveren. Net als dat ieder mens zijn of haar eigen eigenschappen heeft geldt dat ook voor de hond. Dus maatwerk is ons devies waarbij we putten uit diverse trainingsmethoden en noemen het dan ook mixed traning.

In principe gaan we uit dat een hond graag werkt voor een beloning. Hoe de beloning eruit ziet is dan weer hond afhankelijk. Daar waar de ene hond het heel goed doet op een kleine smakelijke beloning heeft de andere hond voldoende aan een riebel achter de oren. Ons uitgangspunt is dan ook de beloning. Toch zijn er ook situaties waarbij bijvoorbeeld negeren juist een heel goed resultaat opleverd. We zijn ons ervan bewust dat niet alles opgelost kan worden met een vriendelijk woord en/of een beloning dus in een uiterste geval kan een streng woord ook nodig zijn.

In de meeste gevallen zullen we in het begin een gezamenlijk training opzetten waarbij desgewenst één van onze eigen honden meekomt om praktische tips te geven. In principe werkt u met uw eigen hond en slechts in bijzondere gevallen zullen we uw hond overnemen. Onze analyse en de daarbij behorende tips en trucs zijn de basis voor de training. Wat erg belangrijk is om te weten dat ingesleten gedrag tijd nodig heeft om te veranderen maar met geduld en goede training is ook hier succes mogelijk. Wel wordt er van u gevraagd om voldoende tijd en energie te stoppen in de training om te komen tot het goede en gewenste resultaat.

 

Reacties gesloten.