Voeding

brokken

Er is veel te doen over hondenvoer. Hele websites staan er vol mee en de beloftes van al die voeren zijn geweldig. Toch hebben we moeten ervaren, met onze hondenschare, dat niet al die beloftes worden nagekomen. De ene keer waren de uitwerpselen niet naar ons zin, slappe ontlasting en vaak ook heel veel, en de andere keer gingen de honden plotseling stinken en werd de vacht dof. Dan maar op zoek naar iets anders.

In de zoektocht naar uitgebalanceerd voer voor onze honden zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij een geperste brok. Al na een korte tijd dit gevoerd te hebben konden we constateren dat onze  honden een glanzende vacht hebben, temperamentvol zijn, een goede stevige ontlasting hebben en niet stinken.

Wij voeren een persbrok, dat wil zeggen dat in tegenstelling tot een geëxtrudeerde brok, deze brok in de maag uiteen valt en het verteringsproces  al snel start.  Bij een persen op een lage temperatuur blijven de ingrediënten volledig en in oorspronkelijke staat aanwezig. Daardoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan de totale kwaliteit van het voer en daarmee het optimale functioneren en de gezondheid van onze honden. Bij een goede geperste brok komen de voedingsstoffen gelijkmatiger vrij. Dit komt omdat de brokken in de maag langzaam oplossen. Een geëxtrudeerde brok daarentegen zuigt zich vol vocht en valt dan in één keer uit elkaar.

Geperste brokken  vallen dus uiteen in de maag en dit langzame oplossen is één van de belangrijkste redenen waarom bij goede geperste brokken de kans op maagtorsies duidelijk kleiner is dan bij geëxtrudeerde brokken.

Na lang wikken en wegen hebben we besloten dat we niet alleen profiteren van dit uitstekende hondenvoer maar dat we dit ook beschikbaar stellen aan derden tegen een zeer concurerende prijs van 30 euro per 15 kilogram. We voeren deze brok onder onze eigen naam:

Aantekening 2020-06-05 174023

VOOR EEN GEZONDE EN KRACHTIGE HOND !

 

 

 

Reacties gesloten.